داوطلبان عزيز آزمون كنكور سراسري، در اين مقاله سعي داريم به بررسي نكات، چالشها، وظايف، بايدها و نبايدها دربرنامه ريزي يك ماهه براي كنكور بپردازيم. سوالي كه اكثر داوطلبان براي اين يك ماه دارند اين است كه در اين يك ماه چه كارهايي را بايد انجام داد؟ آيا زمان كافي براي مطالعه تمام درسها وجود دارد؟
براي برنامه ريزي رايگان كنكور به كنكور آباد مراجعه كنيد
قطعا يكي از مهمترين مولفههاي برنامه ريزي يك ماهه براي كنكور، ميزان مطالعه قبلي هر داوطلب است. اما بعضا داوطلبان دچار استرس يا سردرگمي ميشوند كه چطور ممكن است با برنامهريزي در يك ماه به آمادگي نسبي رسيد.
اين زمان، زمان طلايي و كليدي براي داوطلب است و ميتواند يكي از مهمترين برهههاي زندگي فرد باشد. در اين يك ماه ممكن است بسياري از داوطلبان نااميد شوند، استرس بگيرند و ميدان را ترك كنند. در مقابل ممكن است عدهاي برنامهاي اصولي و جدي براي اين يك ماه طرحريزي كنند، به آن متعهد باشند و اگر كاستيهايي در طول سال داشتند آنها را جبران كنند و در كنكور سراسري موفقتر از كنكورهاي آزمايشي عمل كنند. نااميد نباشيد افكار منفي را از ذهن خارج كنيد و سعي كنيد در اين يك ماه بهترين و بيشترين بازدهي را داشته باشيد.
بايدها و نبايدهاي يك ماه كنكور
اكنون زمان تكرار و مرور مطالب خوانده شده است. درسهايي كه تا به امروز مطالعه كرديد را مرور كنيد. نگاه كوتاهي به مطالب داشته باشيد اگر مطلبي را مشكل داريد يا فراموش كردهايد سريع آن را برطرف كنيد. زمان مناسبي براي يادگيري مطالب جديد نيست و بايد مطالبي كه در ماههاي گذشته خواندهايد را تثبيت كنيد. اين يك ماه را از دست ندهيد. ليستي در ادامه اين مطلب آمده كه نكات مهم برنامه ريزي يك ماهه براي كنكور، بايدها و نبايدهايي را كه بايد به آن توجه داشته باشيد، ارائه ميدهد.
چه كارهايي بايد انجام داد
استرس را از خود دور كنيد
مقدار كمي استرس كمك كننده است، اما استرس پيش از حد ميتواند عواقب بدي براي افراد داشته باشد. تمام سعي خود را در اين زمينه انجام دهيد. در ادامه نكاتي كه ميتوانند در مقابله با استرس به شما كمك كنند را خواهيم آورد.
براي مقابله با استرس بهتر است
- غذاي سالم بخوريد
- خواب كافي و مفيد داشته باشيد
- برنامهريزي داشته باشيد
- تمركز خود را بر روي درس خواندن بگذاريد
- كار خود را انجام دهيد و به رقبا و دوستان خود توجه نكنيد
- تفريح داشته باشيد
- حدالامكان از شبكههاي مجازي دور باشيد
- در صورت نياز به مشاورمراجعه كنيد
شركت در آزمون شبيه ساز كنكور
حتما مهارتهاي آزمون دادن را تمرين و تكرار كنيد. آزمون شبيهساز كنكور اين امكان را به داوطلب ميدهد كه خود را در شرايط كنكور قرار دهد و به سوالهاي كنكور سراسري سالهاي قبل و يا سوالهاي مشابه پاسخ دهد. حدود يك ماه پيش از آزمون، زمان مناسبي براي شروع اين كار است.
در آزمونهاي شبيهساز لازم است داوطلب خود را از هر نظر در شرايط آزمون سراسري قرار دهد. سعي بر اين باشد ساعت شروع آزمون شبيهساز با ساعت كنكور سراسري شما يكي باشد اگر آزمون شما ساعت 8 صبح برگزار ميشود شما هم ساعت 8 آزمون شبيهساز را شروع كنيد. پس از آزمون، همان روز آن را تصحيح كنيد، پاسخهاي غلط را يادداشت كرده و رفع اشكال كنيد.
توصيه ميشود افرادي كه در طول سال مطالعه كافي و مناسب داشتهاند ميتوانند هر دو روز يك آزمون شبيهساز شركت كنند و افرادي كه از برنامه خود عقب هستند و در طول سال كم كاري داشتند بهتر است كه هر روز آزمون دهند.
برنامه ريزي خود را فشرده تر كنيد
سعي كنيد هر روز كمي بيشتر از روز قبل مطالعه كنيد اين به آن معنا نيست كه از خواب و استراحت خود بكاهيد بلكه بهتر است برنامهاي بريزيد كه حداكثر استفاده را از زمان باقي مانده داشته باشيد. زمانهاي مردهي خود را زنده كنيد. كلاسهاي متفرقه را تا حد امكان كنسل كرده و تمركز خود را بيشتر بر روي درس خواندن، رفع اشكال، تست زدن و آزمون دادن بگذاريد و براي نتيجه بهتر تلاش كنيد.
داشتن خواب كافي و تنظيم ساعت خواب
هر انسان به طور معمول شبها بايد بخوابد و صبحها بيدار شود. حال اگر داوطلب در طول سال، ساعت خواب و بيداري منظمي نداشته باشد طوري كه اين چرخهي زماني به هم ريخته باشد و ساعت آزمون فرد زودتر از ساعت بيداري آن شخص باشد چارهاي جز تنظيم ساعت خواب و بيداري در اين بازه زماني وجود ندارد.
براي مثال اگر فردي به طور طبيعي صبحها ساعت 10 از خواب بيدار ميشود و تصميم گرفته باشد براي آمادگي بيشتر در روز آزمون ساعت بيداري خود را تغيير دهد و تنظيم كند، نميتواند اين كار را يك شبه انجام دهد. به عقيدهي متخصصان خواب، اگر قصد داريد چرخهي خواب خود را تنظيم كنيد، بايد اين كار را با تنظيم بازههاي 15 و يا 30 دقيقه اي انجام دهيد.
فردي را در نظر بگيريد كه معمولا ساعت 10 صبح از خواب بيدار ميشود، در صورتي كه بنا بر برنامهريزيهاي انجام شده به اين نتيجه برسد كه لازم است زودتر از خوب برخيزد، بايد سعي كند ساعت خواب و بيداري خود را تغيير دهد. به زبان ساده اگر داوطلب در گذشته ساعت 10 از خواب بيدار ميشده و تصميم گرفته باشد كه از اين به بعد ساعت 7 از خواب بيدار شود بهتر است اين كار را به تدريج انجام دهد، يعني ابتدا ساعت بيداري خود را به 9:30 دقيقه تغيير دهد و به مرور زمان به ساعت موردنظر خود برساند.
چه كارهايي را نبايد انجام دهيد
در بخش قبلي مواردي را براي شما عنوان كرديم كه در طول يك ماه پيش از كنكور بايد انجام داد، در اينجا از نبايدهايي صحبت ميكنيم كه در اين مقطع زماني، رسيدن شما به نتيجهي دلخواهتان را غير ممكن ميكند. در يك ماه طلايي تا كنكور سراسري اين سه اشتباه را مرتكب نشويد.
ادامه مطلب: